By

25 éves a fúvószenekar

zenekar242014 november 10-én este nagyszabású koncerttel ünnepelte fennállásának 25 éves jubileumát a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar a Vörösmarty Színházban.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és Dohos László a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmestere, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke. A székesfehérvári Hermann László Zeneiskola nevében Fóris István igazgatóhelyettes köszöntötte a zenekart.

A város alpolgármestere köszönetet mondott a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek, a zenekar minden jelenlegi és volt tagjának akik tehetségükkel, zenei képességükkel öregbítik Fehérvár hírnevét. „A fúvószenekart jöttünk ünnepelni, de most is, mint megannyi alkalommal ők ajándékoznak meg minket.” – mondta, majd a 25 év elismeréseként a város polgármesterének elismerő oklevelét adta át a város minden polgára nevében a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarnak.

Dohos László, a Fúvószenei Szövetség elnöke köszöntő beszédében felelevenítette a közös fúvószenekari élményeiket, munkásságaikat a zenekar jelenlegi karmesterével, majd a jubileum alkalmából egy elismerő oklevelet adott át Gede László karmesternek.

Fóris István igazgatóhelyettes beszédében kiemelte, hogy a Hermann László Zeneiskolában az utóbbi években már több olyan növendék is el kezdett zenét tanulni, akiknek szülei egykor a zenekar tagjai voltak.

Az est során elhangzott többek között Souppé: Könnyű lovassági nyitánya, Berlioz: Rákóczi indulója, Gulyás László: Széki muzsikája valamint Hidas Frigyes: II. Népdal szvítje is. A koncert második felében főleg könnyűzenei darabokat hallhatott a teltházas közönség. Talán a legemlékezetesebb egy Gershwin átirat volt, melyben az est konferansziéja, Farkas Gábor Gábriel is közreműködött.

A koncertet követő ünnepi állófogadáson Mayer György, az egyesület elnöke annak a reményének adott hangott, hogy a zenekar 50 éves jubileumán is hasonlóan nagyszerű koncertnek lehetnek majd részesei a zenekar tagjai és a közönsége.
Show Buttons
Hide Buttons